1885.no

5 billige tips til ting du kan gjør med hagen i 2023 for den skal bli pen og moderne

Med 2023 i gang og våren på vei, er det på tide å begynne å tenke på hagen din. Hvis du ønsker å gjøre hagen din penere og mer innbydende, kan du prøve noen av disse fem tipsene for å forbedre utseendet og stemningen i hagen din.

Gule blomster i hagen

Gule blomster i hagen

Gule blomster er en flott måte å legge til farge og lysstyrke i hagen din. Noen av de beste gule blomstene for hagen inkluderer solsikker, ringblomster, gullregn og påskeliljer. Disse blomstene vil gi hagen din en vakker pop av farge, og de er også flotte for å tiltrekke seg bier og sommerfugler.

Blå blomster til hagen

Blå blomster til hagen

Blå blomster gir en følelse av ro og harmoni i hagen. Noen gode valg for blå blomster inkluderer blåklokker, kornblomster, delphiniums og salvie. Disse blomstene vil gi hagen din et rolig og avslappet utseende, og de vil også tiltrekke seg pollinatorer.

Vannfat til hagen

Vannfat til hagen

Et vannfat eller en fontene kan være en flott tillegg til hagen din. Ikke bare vil det legge til en vakker visuell interesse, men det vil også gi en avslappende lyd av rennende vann. Hvis du har plass, kan du vurdere å legge til en mindre dam eller bekken med vannplanter og små fisk.

green bamboo plants during daytime
Bambus i hagen

Bambus i hagen

Bambus er en flott plante som kan brukes til å skape en følelse av høyde og bevegelse i hagen. Bambus kommer i mange forskjellige farger og størrelser, så du kan velge en type som passer til din hage. Bambus kan brukes som en skjerm, eller for å skape en liten oase av privatliv i hagen.

aerial photography of gray and white stone lot
Elvestein i hagen

Elvestein i hagen

Elvestein er et annet flott tillegg til hagen din. Ikke bare gir det et naturlig utseende, men det er også funksjonelt. Elvestein kan brukes til å dekke opp ujevnheter i bakken, eller til å skape en sti gjennom hagen. Du kan også bruke elvestein rundt planter og blomster for å beskytte røttene fra overflødig fuktighet.

Konklusjon

Hagen din kan bli et flott sted å slappe av og nyte naturen med noen enkle tillegg. Enten du velger å legge til noen gule eller blå blomster, et vannfat eller en fontene, bambus eller elvestein, vil disse tipsene hjelpe deg med å skape en mer innbydende og pen hage i 2023. Ta en tur til hagesenteret, og la deg inspirere av alt det spennende utvalget som finnes for å skape en hage du kan nyte i mange år fremover.

Sjekk også ut vårt innlegg om Thuja og historien bak

Del artikkel