1885.no

Mistet førerkortet hva gjør jeg – Slik går du frem

Mistet førerkortet? Fortvil ikke! Å miste førerkortet kan skje for alle og enhver, men det er viktig å vite hva man skal gjøre i en slik situasjon. Her er noen steg du kan følge når du har mistet førerkortet ditt.

Dette kan du gjøre først

Først og fremst, ta kontakt med politiet for å melde fra om at du har mistet førerkortet ditt. Dette kan du gjøre enten ved å besøke en politistasjon, eller ved å ringe nødnummeret 112. Det er viktig å gjøre dette så raskt som mulig, spesielt dersom du mistenker at noen kan ha funnet førerkortet ditt og bruker det til å begå identitetstyveri eller lignende.

Når du har meldt fra til politiet, må du søke om å få utstedt et nytt førerkort. Dette kan du gjøre på nett, eller ved å oppsøke en trafikkstasjon. Du må fylle ut et søknadsskjema og legge ved passfoto og legitimasjon. I tillegg må du betale en gebyravgift for å få utstedt et nytt førerkort.

Husk at du kan måtte avlegge en ny førerprøve dersom det er mer enn tre år siden du tok førerkortet. Hvis du ikke har gyldig legitimasjon, må du også skaffe dette før du kan få utstedt et nytt førerkort.

Ikke kjør uten gyldig førerkort

I mellomtiden må du sørge for å ikke kjøre bil uten gyldig førerkort. Dette kan føre til at du mister føreretten, får en bot eller i verste fall blir straffeforfulgt. Det kan være lurt å undersøke alternativer som kollektivtransport eller å be om skyss fra venner eller familie inntil du har fått utstedt et nytt førerkort.

Skal du ta førerkort for første gang?

Om du skal ta førerkort og ta teoriprøven, så anbefaler vi at du bruker teoriappen fra Testen.no. Dette er en moderne og effektiv plattform som hjelper deg å bestå på første forsøk. Med bruk av relevante spørsmål, AI, minispill og et enkelt språk er dette en plattform for alle! 

Unngå å miste førerkortet i fremtiden

For å unngå å miste førerkortet ditt i fremtiden, kan du sørge for å ha det med deg på en trygg og sikker måte når du er ute og kjører. Det kan også være lurt å ha en kopi av førerkortet lagret elektronisk et sikkert sted.

Vi oppsummerer

I sum, å miste førerkortet kan være en frustrerende opplevelse, men det er viktig å følge de riktige stegene for å få utstedt et nytt førerkort så raskt som mulig. Husk å ikke kjøre uten gyldig førerkort, og sørge for å ha det med deg på en trygg måte i fremtiden.

Du kan også lese om kredittkort for reise

Del artikkel