1885.no

Hvordan spare penger til reise?

Det finnes ikke noe vi nordmenn elsker mer enn å reise, og det er noe vi gjør mye. Derfor er mange interessert i hvordan spare penger til reise. Det er ingen hemmelighet at det koster mye å reise rundt omkring i verden. For mange krever det at man sparer penger, slik at man kan reise på den turen man ønsker. 

Hvis du er interessert i hvordan spare penger til reise, så burde du ta tiden til å lese her. Her kan du få gode tips og måter du kan forberede deg på til din neste tur. Ved bare noen små enkle grep kan du dra på reisen du aller mest ønsker deg. 

n fas

Hvordan planlegge en budgetvennlig reise

til et fremmed land Du trenger ikke å bruke masse penger for å reise til et fremmed land. Her er noen tips for å planlegge en budgetvennlig reise: 

 • Søk på internett etter billige flybilletter. Det er mange nettsteder som sammenligner priser fra ulike flyselskaper, slik at du kan finne de billigste flyene. 
 • Velg et billigere hotell. Det er ikke nødvendig å bo på et dyrt hotell for å ha det bra. Det finnes mange rimelige hoteller og hostels som er rene og komfortable.
 • Gå ikke for de dyreste severdighetene. Ofte er de billigere alternativene like bra, hvis ikke bedre. 
 • Spis ikke på restaurant hver dag. Det er mye dyrere enn å lage maten selv eller spise på en billigere restaurant. 
 • Gå ikke for dyr taxis. Ta bussen eller toget hvis det er mulig. 
 • Planlegg reisen din nøye, så du vet hva du vil se og gjøre på forhånd. Dette kan hjelpe deg med å unngå å bruke penger på ting som du ikke trenger. 
 • Reis i lavsesongen. Prisene på hoteller og fly er ofte mye billigere da. 
 • Finn en reisefølger. Dette kan redusere kostnadene på hotell og transport. 
 • Vær forberedt på å tilpasse deg lokale forhold. Dette kan bety å bo i enklere forhold, spise lokal mat og gjøre aktiviteter som ikke koster mye.

10 tips for å spare penger på reisen

Reiser kan være dyrt, men det er mulig å spare penger på reisen. Hvis du ønsker, så er det også en rekke långivere som tilbyr forbrukslån til reise. På denne måten kan du fordele kostnadene som er veldig bra. Her er 10 tips som kan hjelpe deg å spare penger på reisen: 

 1. Planleggg din reise nøye. Vær realistisk når du planlegger hvor mye penger du trenger, og sett av et budsjett.
 2. Unngå å reise i høysesongen. Prisene på hoteller og flyreiser er vanligvis høyere i høysesongen. 
 3. Velg et billigere hotell eller leie en ferieleilighet. Det er ikke nødvendig å bo på et dyrt hotell for å ha det fint på ferie.
 4. Spis ute på billige steder. Det er ikke nødvendig å spise på dyre restauranter hver dag. 
 5. Unngå å bruke for mye penger på aktiviteter. Planlegg hvilke aktiviteter du vil gjøre på forhånd, og velg de billigste alternativene. 
 6. Bruk offentlig transport. Busser og tog er ofte mye billigere enn taxi. 
 7. Kjøp forhåndsbetalte SIM-kort eller bruk mobilnettet på mobiltelefonen din. Dette er ofte billigere enn å bruke roaming på ferie. 
 8. Vær forsiktig med minibankuttak. Minibankuttak kan være dyrt, så unngå å ta ut for mye penger på en gang. 
 9. Kjøp reiseforsikring. En reiseforsikring kan dekke utgifter hvis noe skulle skje på ferie. 
 10. Vær disiplinert med budsjettet ditt. Hold deg til budsjettet ditt, så du ikke bruker mer penger enn du har råd til.

Praktiske måter å spare penger til reisen

Reiser kan være dyrt, men det er mulig å spare penger på reisen. Her er noen tips: * Planlegg reisen din på forhånd. Vær fleksibel med reisedatoene dine, og du kan ofte finne bedre priser på flybilletter og hotellrom. 

 • Se etter pakketilbud på flyselskapenes og reisebyråenes nettsider. Disse kan gi deg en god rabatt.
 •  Sammenlign priser på flyreiser og hotell på nett. Det finnes mange nettsider som tilbyr sammenligning av priser. 
 • Reis utenom høysesongen. Reiser du i lavsesongen, kan du ofte finne bedre priser på flyreiser, hotellrom og aktiviteter. 
 • Unngå å reise i helgene. Flyreiser er ofte dyrere i helgene. 
 • Reis med flyselskaper som tilbyr rabatter for barn, studenter eller eldre. 
 • Unngå å reise på ferier eller i helger. Prisene på flyreiser og hotellrom er ofte høyere i disse periodene. 
 • Bruk offentlig transport i stedet for taxi eller leiebil. Dette er ofte mye billigere. * Spis ute på en restaurant i stedet for å bestille roomservice. Roomservice er ofte svært dyrt.
 • Kjøp mat og drikke på supermarkedene i stedet for å kjøpe det på restaurantene eller i hotellbaren. Dette er ofte mye billigere. 
 • Gjør research på forhånd for å finne gratis aktiviteter i de byene du skal besøke. Det finnes mange gratis museer og gallerier, for eksempel.
 • Pass på å ikke bruke for mye penger på shopping. Husk at du kan kjøpe de fleste tingene hjemme i Norge også.

Så mye kan du faktisk spare på reisen din med disse tipsene

Reiser du ofte på langdistansereiser kan det være en stor utgiftspost. Men det er fullt mulig å redusere disse kostnadene betydelig, noe som igjen kan gi deg mer penger til å bruke på andre ting eller opplevelser på reisen. Her er noen tips: 

 • Bestill flybilletter i god tid. Jo tidligere du bestiller flybilletter, desto billigere er de ofte. Så planlegg reisen din i god tid og pass på å bestille flybilletter minst 3-4 måneder i forveien. 
 • Sjekk flypriser ofte. Flyselskapene endrer ofte prisene på flybilletter, så det kan lønne seg å sjekke flyprisene jevnlig fram mot reisedatoen. På den måten kan du være sikker på å få tak i de billigste billettsalget. 
 • Vær fleksibel med reisedatoene. Hvis du har mulighet til å være fleksibel med når du reiser, kan dette også være en måte å spare penger på flybillettene. For eksempel er det ofte billigere å fly på ukedager enn i helgene. 
 • Unngå høysesongen. Reiser du til populære reisemål kan det være dyrt å fly i høysesongen. Prøv å reise utenfor høysesongen hvis det er mulig, da flyprisene ofte er mye lavere da. 
 • Velg flyplasser med billigere flyvninger. Noen flyplasser er mer populære enn andre, og dermed også dyrere å fly fra/til. Hvis du har flere flyplasser å velge mellom, kan det lønne seg å undersøke hvilke som har billigere flyvninger til ditt destinasjonsland. 
 • Bestill fly- og hotellpakker. Mange reisebyråer tilbyr fly- og hotellpakker til en rimeligere pris enn hvis du bestiller dette hver for seg. Så det kan være verdt å undersøke om det er noen gode tilbud å få på dette. 
 • Se etter rabatter og kuponger. Det finnes alltid rabatter og kuponger å få på flyreiser, så det lønner seg å se etter disse. Du kan for eksempel sjekke flyselskapenes hjemmesider, eller bruke en søkemotor som momondo.no. 

Disse tipsene kan hjelpe deg med å spare penger på flyreisen din, noe som igjen kan gi deg mer penger til å bruke på opplevelser og aktiviteter på reisen. Så planlegg i god tid, vær fleksibel og se etter gode tilbud, så kan du reise langt uten å bruke for mye penger.

Les også om banksystemet fra tidligere

Konklusjon av hvordan spare penger til reise

Det finnes en rekke ting du kan gjøre for hvordan spare penger til reise. For mange handler det om å finne ulike poster som man kan spare inn på. Det kan være med hverdagslige vaner som å handle eller shoppe. Hvis man reduserer slike poster, så har man lettere for å spare penger. Man kan også finne ulike alternativer for mobilabonnement og lignende, for å spare penger i tillegg. Det er også mulig å finne billige alternativ for reise, slik at man kan spare penger på det. 

Del artikkel